Mensen die gebruikmaken van langdurige formele zorg, hebben vanwege bezuinigingen steeds minder FINANCIËLE ruimte gekregen voor dagbestedingsactiviteiten. Voor ouderen geldt dat slechts een derde van de zorgverleners concrete activiteiten ondernemen om beweging binnen hun instelling te stimuleren (Nederlands instituut voor sport en bewegen, 2015). Ook binnen de gehandicaptenzorg is het soms moeilijk voor CLIËNTEN om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen lichamelijke gezondheid.
Het is daarom des te belangrijker dat wij onze expertise in kunnen zetten om op een laagdrempelige en leuke wijze aan te zetten tot beweging. Hierdoor helpen wij CLIËNTEN en ontzien wij (mantel)zorgers van deze vaak lastige taak.
In Amsterdam geeft 11% van de bevolking aan eenzaam te zijn. een kwart daarvan zijn 75-plussers die nu langer zelfstandig moeten wonen. Zo wordt er vaker een beroep gedaan op hun eigen verantwoordelijkheid en zelfredzaamheid (Parool, 2013).
wij proberen aandacht te schenken aan het individu en de plek die hij/zij heeft in haar sociale omgeving.
Gemiddeld zitten we met z'n allen 6 uur per dag (NRC, 2013). OP kantoor, in de auto, op de bank... hoe pas je bewegen nu in zo'n drukke dag? En hoe zet je de jeugd aan om meer te bewegen en minder te appen?
ook hier zetten wij onze kennis in om met u mee te denken.